De opgave in opdracht van Stichting mevrouw Meijer was het samenvoegen van een verouderde basisschool en kinderdagverblijf tot een nieuwe praktijkschool. Dit bijzondere voortgezet onderwijs is georiënteerd op praktijkvakken zoals koken, groen, techniek en detailhandel. De school moet een veilig thuis bieden voor deze bijzondere kinderen. Het creëren van een prikkelarme maar tegelijk inspirerende omgeving is daarom erg belangrijk.

De twee bestaande gebouwen zijn éénlaags en staan los van elkaar. Na een speciale kennismakingsdag en een eerste verkenning werd duidelijk dat de leerlingen graag een nieuwe school met de sfeer van een middelbare school willen. Door het concentreren van de nieuwbouw tussen de twee bestaande gebouwen in ontstaat een school die smoel heeft aan de straat, hoger is en de uitstraling heeft van een middelbare school.

Op de hoek is een verbijzondering gemaakt om het gedachtegoed van de praktijkschool uit te dragen. Hier is een gedeelte waarin groen, handvaardigheid, retail & horeca zichtbaar zijn voor de buurt.

De nieuwbouw maakt de verbinding tussen de gebouwen met brede gangen en overzicht, de gewenste relaties zijn zorgvuldig onderzocht en in elkaars nabijheid geplaatst.

Begane grond​

Door centraal binnen te komen is er een overzichtelijke routing in het gebouw, dit zorgt voor rust en oriëntatie. De natuurlijke en lichte kleuren dragen hier ook aan bij en de ruimte van binnen is zo efficiënt mogelijk gebruik; nisjes in de raamkozijnen bij de brede gangen, bergingen-kluisjes-kunst tussen de gang en de aula is verhoogd.

Er is extra aandacht besteed aan het maken van een duurzame school. Delen van de gevel worden hergebruikt, het interieur wordt zoveel mogelijk behouden daar waar dat kan, voor de nieuwe geveldelen worden duurzame materialen gebruikt zoals accoya hout en vezelcementplaat. Er komen zonnepanelen op het dak met een infoscherm in de hal en de buitenruimte wordt vergroend.

Dit fraaie transformatie- in combinatie met nieuwbouwproject is in samenwerking met K.A.S. gedaan.