De oude TU bibliotheek aan het Raam in Delft heeft na 17 jaar leegstand een herbestemming gekregen in een offshore opleidingscentrum.

interieur leeszaal de oude bibliotheek, KREUK architectuur, architect Marjolein Kreuk Delft i.s.m. BK. en Stephanie Gieles

Het pand is in volle glorie hersteld en geschikt gemaakt om o.a. als kantoor en lesruimte te worden gebruikt. De vloer van het 14,5 meter hoge  atrium in het centrum van het gebouw is bekleed met portugees hardsteen en een sober lichtontwerp laat het pand stralen in zijn volle glorie. Architectenbureau KREUK architectuur heeft in samenwerking met BK. architecten en Stephanie Gieles Interieurontwerp het interieurontwerp gemaakt.

plafond atrium de oude bibliotheek, KREUK architectuur, architect Marjolein Kreuk Delft i.s.m. BK. en Stephanie Gieles

Alle monumentale originele gestukadoorde plafonds in het pand zijn gereinigd en/of gesausd.

atrium de oude bibliotheek, KREUK architectuur, architect Marjolein Kreuk Delft i.s.m. BK. en Stephanie Gieles

In het vaste meubilair zijn installaties met het Baopt systeem (ventilatie met overdruk regelsysteem) onzichtbaar weggewerkt.

kantoren de oude bibliotheek, KREUK architectuur, architect Marjolein Kreuk Delft i.s.m. BK. en Stephanie Gieles

De oude expositieruimte op de eerste verdieping van het gebouw met akoestische coupé’s als room dividers en akoestische kunst aan de wand van Claudy Jongstra. Kleuren en vloerkleed met afbeelding van zeekaart refereren aan de offshore industrie.

Fotografie: © Arnaud Roelofsz