nieuwbouw school KREUK architectuurArchitectenbureau KREUK architectuur heeft in de wijk Escamp een Brede Buurtschool tussen de twee bestaande scholen gebouwd.  Het hart van het gebouw bestaat uit 250 m2 multifunctionele ruimte. Een warm en stijlvol kleurenpalet in antraciet met warme geeltinten geven het gebouw de vrolijke en sfeervolle uitstraling. De Brede Buurtschool is een samenwerking van Erasmusschool en Petrus Dondersschool, stichting Mooi, Openbare Bibliotheek Den Haag, Dak Kindercentra en het wijkberaad. In het ontwerp proces heeft architecte Marjolein Kreuk de wensen van alle betrokken partijen gehoord en deze in dit gebouw samengebracht tot een optimaal ontwerp. Flexibele ruimtes door middel van verplaatsbare wanden, het kleurgebruik geeft een open, vrolijk, warm en veilig gevoel, passend bij de wereld van de kinderen maar tevens ook een fraaie uitstraling voor een gebouw wat ook buiten schooltijden bereikbaar is als buurtgebouw.

Opdrachtgever Haagse Scholen: “Marjolein is een zeer betrokken architect; niet alleen in de hele ontwerpfase, maar ook bij het bouwproces  in de uitvoeringsfase. Tevens heeft zij veel geduld met de niet professionele opdrachtgevers uit het onderwijs zoals een schooldirecteur. Uiteindelijk bouwen de meeste schooldirecteuren maar éénmaal een nieuw onderwijsgebouw. Marjolein luistert goed naar de soms tegenstrijdige belangen en weet dit te vertalen naar creatieve oplossingen. Bijzonder opvallend zijn haar snelle en adequate communicatie met alle betrokken partijen en haar meedenken op de vakgebieden van de andere deskundigen van het project. Haar flexibiliteit en inzet worden zeer gewaardeerd.”

keuken lokaal nieuwbouw school KREUK architectuur

In de Brede Buurtschool zijn kook-, techniek- en handvaardigheidlokalen niet alleen voor de schoolgaande kinderen, maar buiten schooluren ook voor de buurt beschikbaar.

aula met vide nieuwbouw school KREUK architectuur

Een tribunemeubel (tevens opbergmeubel voor klapstoelen en garderobe) voor optredens en de schuifwand in de aula geven de ruimte een flexibele en speelse invulling aan de ruimte.

vide nieuwbouw school KREUK architectuur

Een vide in het centrum van het gebouw zorgt voor daglicht en een connectie met de bovenverdieping.

luchtbrug school KREUK architectuurLuchtbruggen aan weerszijden van de Brede Buurtschool op de verdieping verbinden de gebouwen met elkaar en door de aanwezigheid van een lift in het nieuwe gebouw is ook in de bestaande scholen de toegankelijkheid voor minder valide bezoekers verbeterd.

Fotografie: © Brandiacs