In de Morsstraat te Leiden is door twee Delftse partijen: architectenbureau KREUK architectuur in samenwerking met TENSE ontwerp, het concept voor de eetwinkel NICO ontwikkeld. Het monumentale pand met klokgevels – de oude kruidenierswinkel – is in een nieuw jasje gestoken. De architectuur op straatniveau heeft een meer open en welkome uitstraling gekregen door de inpassing van grote schuiframen met roedes. Het stuk- en schilderwerk is in Leidse kleuren uitgevoerd en doet daarmee recht aan de historische gevel.

Eetwinkel Nico Leiden KREUK architectuur

In het interieur is een combinatie van oer-Hollandse, franse en mediterrane invloeden te herkennen in zowel de producten die verkocht worden als de wijze waarop deze worden gepresenteerd. Architect Marjolein Kreuk heeft samen met industrieel ontwerper Fennie Kostense deze eclectische samenstelling in het interieurontwerp toegepast en zo een zeer eigen sfeer gecreëerd.

_MG_6777

Goede wijnen, lekkere maaltijden en streekproducten om ter plaatse te nuttigen of om mee te nemen – de eetwinkel is een mix van franse charme, mediterrane warmte en new yorkse stijl door de bijzondere combinatie van materialen en displays.

_MG_6723

In NICO zijn diverse zitjes met warme eikenhouten tafelbladen gemaakt: hoog, laag, aan het raam.

_MG_6337

Het eetgedeelte – hoog en laag.

_MG_6729

Het winkelgedeelte – fietskratjes met het Nico logo worden gebruikt als display en bergruimte voor de producten.

_MG_6466

Het kratje is ook om mee naar huis te nemen. De huisstijl is door de Toverfabriek ontworpen.

Fotografie: © Soflomo